(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kedlubnová omáčka
Potřebné ingredience
kedlubny,nebo jeden gigant,sůl,pepř,masox,šlehačka,světlá jíška,
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na kostičky a smažíme na másle,pokud se začne připalovat vždy trochu podlejeme,
osolíme,opepříme,dusíme doměkka,přidáme masox nebo zeleninový bujon a vodu ,vody podle toho kolik máme kedluben aby to s tou kedlubnou bylo husté jako třeba guláš.potom zahustíme světlou jíškou,povaříme a vlijeme šlehačku.podáváme s houskovým knedlíkem.
takhle to dělala moje babička a vážně je to levné ,rychlé a dobré.Jen nesmíte mít dřevnaté kedlubny.
osolíme,opepříme,dusíme doměkka,přidáme masox nebo zeleninový bujon a vodu ,vody podle toho kolik máme kedluben aby to s tou kedlubnou bylo husté jako třeba guláš.potom zahustíme světlou jíškou,povaříme a vlijeme šlehačku.podáváme s houskovým knedlíkem.
takhle to dělala moje babička a vážně je to levné ,rychlé a dobré.Jen nesmíte mít dřevnaté kedlubny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hheellaa
(upraveno)
26. 1. 2007, 9:48
Díky za recept Jednou jsem ji jedla, ale recept jsem neznala. A malá je omáčková a taky zeleninková, takže mám další inspiraci Utíkám koupit kedluby... Helena
Petra10
(upraveno)
26. 1. 2007, 11:21
@hheellaa
Tak si pochutnejte dobrou chut